HEJDÅ BLOGGGGG

HEJHEJHEJ
nu niiii, ska ni få höra, jag har bytt bloggportal! så inge mer skrivande här på blogg.se! ni hittar mig nu mera på www.m1mm1.wordpress.com

vi ses dääääär!!! LOVA

HEMMA

nu är jag hemma från en 21-dagars semester på engelska rivieran. låter glassigt, det vare också! dock tillbringade jag vardagsförmiddagarna i skolbänken för att förbättra språket en aning!! tre timmar gick snabbt. så det var inte alls jobbigt. det har varit en helt otroligt lärorik resa. har träffat tusen nya personer känns det som, jättegulliga, jättetrevliga och såna man inte ens visste existerade...
jag och anna, min kussebusse bodde i en familj med två andra girls. vi bodde hos en snål liten tant som gjorde allt för att spara. vilket innebar, snålasnålasnåla!! till frukost fick vi tre frostiesflingor och en halv decilitermjölk. lunch en dubbelmacka med mjukost, ett äpple och en chocolatebar. middag, nått äckligt, nästintill oätbart. typ så var maten vi levde på.

familjen bodde i ett litet radhus med heltäckningsmattor all over the place. hon kan inte heller ha vetat vad en vaccumcleaner vaaaaar. frammåt slutet snöt vi damm.. hon var stressad som få. såfort vi kom innanför dörren poppade nån av fraserna "what are you doing now girls?" "were are you going tomorrow?" "do you want dinner now or soon?". tusen frågor samtidigt, medans hon svarade sig själv.

efter skoldagarna så gick vi oftast ner till stan och shoppade. det var sjuuuuuktbilligt på vissa affärer. en motsvarighet till dollarstores visade sig bli min nya favorit. "poundland", allt kostade en pund, dvs 13,4 kr. wooww, där var vi ofta! godis,dricka och andra saker som skulle få oss att överleva. annars var vi ofta i en park och solade, pratade och chillade. ibland var det någon aktivitet som sts anordnade, vilket kanske inte var det roligaste, men säkert lärorika, utan att man tänkte på det. ett exemple, treasurehaunten, springa runt i staden och göra olika uppdrag, som att fråga nån vad nånting kostar, leta upp olika affärer osv. bananbåt fick man åka om man ville, och spela fotboll osåntdär nivet.

människorna i england är väl i helhet bleka, rödhåriga och feta. inte alla, men bra många! inte konstigt, allt gott dom har. dock inte maten, men resten. dom är väldigt konservativa i england. pojk och flickskolor, skoluniform, packlunch(kommer inte på nånbra översättning) och kö till bussen osv. och om inte säger "please" efter frågor osånt, uppfattas man som fruktansvärt otrevlig.

dom två sista dagarna i england spenderade vi i london. gick på musikal, we will rock you. en hel musikal med massa queenlåtar! suverän! såg big ben, såg piccadilly circus, shoppade på oxfordstreet. och sov på ett hemskt ruttet hostal.

OCH JAAA! innan musikalen gick vi in på nått torg. där det var knökfullt med människor. YEAH, harry potter filmen, den nya hade premiär och vi såg skådisarna!! DANIEL RADCLIFF, RUPERT GRINT OCH EMMA WATSON! have seen them in real life!!!! det var en ren slump att vi kom dit just då. och ooooooj, vad det höjde resan några snepp.

okej, om jag ska sammanfatta resan så blire som sååå. att jag har haft tre underbara veckor, träffat kompisar som jag är jätteglad över att ha lärt känna, vart ute på vift själv i tre veckor. ångrar inte en ändaste minuuuut. helt klart värt det. DOCK, hade jag tyckte det vart trippelts så roligt om jag hade vart 15 år. för det var folk i min ålder, ganska många oså. men dom flesta var i den åldern. sts discot hade man kanske uppskattat lite mer då. vad vet jag?

staden i sig, torquay, var suuuuuuuperfin. verkligen amazing. ett litet paradis!! härlig stämning, fina parker, strander, utsikt, ja allt!!

så nu sitter jag här, två kilo lättare, tänker tillbaka på resan, hur rolig den var, tänker på hur glad jag är att vara hemma, och få träffa dom jag har saknat i tre veckor nu. att få äta svensk mat.

OCH vilken helt underbart bra kusin jag har!!

bilder får ni se imorgon eller nån annan dag!! :D

och förresten, TACK ALLLA som var med, det här kommer jag nog aldrig glömma, eller iallafall väldigt sent!!


RSS 2.0